OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

Workshop ” RAP ” het verhaal van Kabongo – documentaire “WHAT ABOUT ERIC”

 

what about eric

 

UNIEKE EN INSPIRERENDE WORKSHOP VAN RAPPER KRAZY-E

 

Rapper Krazy-E, acteur en entertainer, ook bekend als Eric Kabongo, werd  in 1984 geboren in Kinshasa.

Zijn interactieve workshop  “ rappen “ – het verhaal van Kabongo, leunt dicht aan bij de leefwereld van de jongeren.

Rappen is een taalspel, het snel en ritmisch rijmen op muziek rond een bepaald thema. Dit thema kan eventueel  gekozen worden in het kader van het leerplan.

Eric legt in zijn workshop tevens de link naar zijn Afrikaanse roots en gaat in op de verschillen tussen ” de Afrikaanse” en “ westerse “  manier van leven, kortom een inspirerende interactieve, multi-culturele workshop waar de leerlingen heel wat kunnen van opsteken.


 


WHAT ABOUT ERIC

Naast zijn workshop ” rap ” of in combinatie met, kunnen we ook de bekroonde documentaire ” WHAT ABOUT ERIC ” aanbevelen.

Na het vertonen van de  documentaire ( 50 minuten ) geeft Eric als ervaringsdeskundige bij uitstek, duiding bij de film en gaat samen met de leerlingen verder in op het thema diversiteit en gelijke kansen.

Het concept documentaire + duiding past uitstekend binnen het kader van de eindtermen ” DIVERSITEIT “

 

Documentaire over de Vlaams-Congolese hiphopper Eric Kabongo, die droomt van een succesvolle muziekcarrière, maar daarbij in conflict komt met zijn verleden en de harde realiteit.

De documentaire van van Lennart Stuyck en Ruben Vermeersch werpt een blik in het hoofd van de jonge Congolese Belg, die opgroeit tussen twee culturen en op een keerpunt staat tussen zijn verleden en de toekomst.

Aan de hand van een diepgaande karakterstudie vertelt de film een klein verhaal dat grote maatschappelijke thema’s op tafel legt. Op een filmische manier worden de ambities, dromen en frustraties van Eric belicht en krijgt het gevecht voor erkenning een gezicht.

De film won onlangs de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire tijdens Docville in Leuven en de Ensor op het Filmfestival van Oostende.

eric