DIVERSITEIT EN INTEGRATIE

PLAN - I

Docu-film met getuigenis van de maker

Isaac Simba (33 jaar), ook wel gekend als Ak Simba, verhuisde van Kampala (Oeganda) naar België in 2013 met zijn Vlaamse echtgenote en hun zoontje. In Afika werkte hij mee aan vele grootschalige filmprojecten zoals de Disneyfilm The Queen of Katwe (property master) en de World Vision-film Jamaa (assistent art director) en produceerde hij videoclips voor de reclamewereld. Daarnaast werkte hij ook als fixer en location scout in Afrika voor uiteenlopende Europese productiehuizen...

Read More

AFRIKAANSE CULTUUR EN THEMA WORKSHOPS

Het grootste deel van haar leven verbleef Eunice in haar geboorteland: Kenia. Daar kreeg ze de typisch Afrikaanse levenswijze van kindsaf mee. Het zijn nu precies die ‘vibes’ die ze jullie als volbloed Afrikaanse op een authentieke, positieve manier wil meegeven. Ze maakt daarbij graag gebruik van haar persoonlijke ervaringen in Afrika, een continent dat ze tot op de dag van vandaag in haar hart draagt en dat ze door middel van haar organisatie op een positieve wijze wil in beeld brengen.

Read More

HENNA SCHILDEREN

Magreb Cultuur

Henna is de poeder van een struikje die ‘Lawsonia Inermis’ heet. Hij komt voor in landen als: India, Pakistan, Egypte enz. De bladeren worden gedroogd en vermalen tot een groen poeder. Het versieren van handen en voeten met henna is in veel culturen een onderdeel van een speciale gelegenheid zoals huwelijk en geboorte. Een versiering met henna brengt degene die het draagt geluk en zorgt ervoor dat zij beschermd is tegen het kwade . In de workshop staan we stil bij de oorsprong, de betekenis en de ourdiaverschillende toepassingen van dit kruid als belangrijk onderdeel van de Noord-Afrikaanse vrouwencultuur. Je gaat zelf aan de slag om te oefenen in het gebruik van henna voor lichaamsversiering, leert de basistechnieken en krijgt praktische tips.

Read More

WORKSHOP RAPPEN

Het verhaal van Kabongo...

UNIEKE EN INSPIRERENDE WORKSHOP VAN RAPPER KRAZY-E Rapper Krazy-E, acteur en entertainer, ook bekend als Eric Kabongo, werd in 1984 geboren in Kinshasa. Zijn interactieve workshop “ rappen “ – het verhaal van Kabongo, leunt dicht aan bij de leefwereld van de jongeren. Rappen is een taalspel, het snel en ritmisch rijmen op muziek rond een bepaald thema. Dit thema kan eventueel gekozen worden in het kader van het leerplan. Eric legt in zijn workshop tevens de link naar zijn Afrikaanse roots en gaat in op de verschillen tussen ” de Afrikaanse” en “ westerse “ manier van leven, kortom een inspirerende interactieve, multi-culturele workshop waar de leerlingen heel wat kunnen van opsteken.

Read More