AFRIKAANS KOKEN " de smaak van Afrika "

048

Het bereiden van een maaltijd en het “samen” eten, spelen een belangrijke sociale rol in de Afrikaanse samenleving. Als geen ander is Oost-Afrika , een smeltkroes van inheemse en andere culturen. Deze mix van culturen staan garant voor een uniek aanbod aan gerechten en verrassende smaken…

Als geen ander is Oost-Afrika en in het bijzonder Kenia; een smeltkroes van inheemse en andere culturen. De Arabische en de Indische zijn hierbij de belangrijkste. Dit laat zich smaken in de veelheid aan specerijen die gebruikt worden bij de gerechten. De Arabische invloeden zijn vooral terug te vinden  in de kustgebieden: rijst met kruiden als safraan, kruidnagel, kaneel en diverse andere specerijen zijn hier een voorbeeld van. De Indiërs brachten op hun beurt o.a. gekruide groenten, linzen en chapati.

kisspng-chili-con-carne-mexican-cuisine-bell-pepper-chili-5af9852e3ad015.2757270715263019982409

In het binnenland echter vindt men nog steeds de traditionele keuken terug waarvan “ ugali” (een bloem van witte mais) het basiselement is. Ugali kan worden gegeten met een verscheidenheid van granen en groenten samen met gegrild vlees of stoofschotels.


Deze mix van culturen staan garant voor een uniek aanbod aan gerechten en verrassende smaken.


Niet voor niks gaven we aan deze workshop de naam mee “ DE SMAAK VAN AFRIKA “, smakelijk!

Culinaire workshop de smaak van Afrika

Met onze culinaire workshops “ de smaak van Afrika “ brengen we een verrassend originele en authentiek benadering van de Afrikaanse keuken.

Bij onze kookworkshops wordt er steeds een buffet klaargemaakt bestaande uit verschillende vooral Oost-Afrikaanse Afrikaanse gerechten, uniek is dat dit in combinatie gebeurd met  “ nevenactiviteiten “ naar keuze, dit kan oa. dans, percussie, storytelling, actieve cultuur of een mix  zijn.

De workshops hebben tevens een hoog educatief en entertainment  gehalte, een unieke gelegenheid om de deelnemers niet alleen kennis te laten maken met elkaar, maar ook op een authentieke manier met Afrika.

Deze workshop is uitermate geschikt als TEAMBUILDING activiteit

kisspng-chili-con-carne-mexican-cuisine-bell-pepper-chili-5af9852e3ad015.2757270715263019982409

HET VERHAAL VAN DUIZEND EN EEN SMAAK

Naast actief koken bieden we ook een interactieve verhalen-workshops aan over de Afrikaanse keuken en alles wat ermee samen hangt...

Read More

cooking at home

Wil je met een groep vrienden en vriendinnen een origineel, gezellige en leerrijke activiteit, vrijgezellenfeestje of homeparty organiseren, dan is “ cooking at home “ zeker een aanrader.

Read More

koken op school

Aangepaste hapjes-formules die al dan niet passen binnen het rotatiesysteem van een mondiale of cultuur-dag.

Read More

CATERING

Voor beperkte gezelschappen, feestjes of recepties kunnen we ook Afrikaanse gerechten ter plaatse komen klaarmaken of afleveren.

Read More
kisspng-chili-con-carne-mexican-cuisine-bell-pepper-chili-5af9852e3ad015.2757270715263019982409