Educatieve multiculturele workshops

ONTDEK - BELEEF - ERVAAR

In onze workshops voor scholen, staat het leren kennen, herkennen en begrijpen van jongeren uit een cultuur anders dan de onze centraal. De wereld is een dorp en de multiculturele samenleving een feit. Leren samenleven met mensen uit een andere cultuur is een onderdeel van de hedendaagse opvoeding geworden. Diversiteit als een positief gegeven…

Veelal hebben jongeren een vertekend beeld over Afrika, dit wordt gevoed door de hoofdzakelijk negatieve berichtgeving van de hedendaagse media. Criminaliteit, armoede, oorlog en geweld worden breed in de kijker geplaatst. Met onze Schoolworkshops is het juist die stereotiepe berichtgeving die we willen doorbreken, Afrika heeft zoveel meer te bieden. Afrika is ook het continent van HAKUNA MATATA, van gastvrijheid en menselijke warmte, waar sociale contacten en familiale waarden nog hoog aangeschreven staan, kortom een verrijking voor onze gestresseerde koude westerse maatschappij.

Afrika at home vzw kan flexibele op maat gemaakte pakketten aanbieden. Zo kan er gekozen worden voor één enkele workshop of voordracht tot het organiseren van een volledige Afrikaanse , mondiale of thema -dag, in overleg komen we tot de invulling ervan.

Het organiseren van een mondiale, cultuur of thema-dag komt vaak als extra taak bovenop de reeds drukke agenda van leerkrachten. Graag willen we met onze ervaring en expertise helpen om deels of volledig die taken voor onze rekening te nemen. In onderling overleg brengen we een mix van ons workshopaanbod , eventueel aangevuld met showmomenten. Volgens bovenstaande formule werkt u met één aanspreekpunt en één factuur, wat het organiseren op zich al een stuk gemakkelijker maakt.

Daar we met een vast team van artiesten / begeleiders werken die op elkaar zijn ingespeeld zijn, kunnen we tevens een meerwaarde bieden door uw dag te laten eindigen met een gezamelijk slotmoment of show. Ook tijdens de middagpauze zijn er animatiemogelijkheden.

Naast workshops kan er ook geopteerd worden voor een interactief optreden voor gans de school ongeacht het aantal deelnemers.

Kiezen voor Afrika@home, is kiezen voor kwaliteit en authenticiteit.

Afrikaanse cultuur workshops

Beleef Afrika !

Read more

DANS

Dansen op maat van jongeren

Read more

Percussie

Drumming all over the world

Read more

De smaak van Afrika

Proef Afrika

Read more

Knutsel en krea

Handige workshops

Read more

WORLDSHAKE

Wereldse workshops

Read more

Sport op school

zet je school in beweging

Read more

Diversiteit en integratie

De wereld is een dorp

Read more

Vertel en muziek theater

Een muzikale wereldreis

Read more

culturele teambuilding leerkrachten

Een andere kijk op Afrika

Read more