SPORT OP SCHOOL

1-DSC08598

Naast onze TYPISCH Afrikaanse workshops bieden we voor sportdagen op school, een steeds groeiend gamma van sportieve workshops aan.

Voor de klassiekers als AEROBIC – TAEBO – AFROFIT  werken wij met ervaren fitnessinstructeurs, hieronder kan u tevens een aantal originele multi-culturele invullingen vinden voor jullie sportdag.


de_sticker_van_de_vlag_van_kenia_fisheye-rb72556d36582472e900a04d2bd31a45b_v9waf_8byvr_512

 

  AFRIKAANSE DANS

 

 

Afrikanen ervaren dansen als een deel van het leven, als een middel om gevoelens te uiten. Afrikaanse dans is één brok energie. Een prachtkans om je ritmegevoel te ontwikkelen en de stress uit je lichaam te verdrijven…

Afrikaanse dans is een ruim begrip. Er bestaat niet één  dans, er zijn honderden dansstijlen. Bij Afrikaanse dans wordt er ten onrechte spontaan gedacht aan primitieve bewegingen, begeleid door slaginstrumenten. Lees meer…

 


VLAG BRASIL       CAPOEIRA

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.


   

Shakumafront

SHAKUMA FITNESS, een op Afrikaanse dans geïnspireerde work-out

 

 

 

 

De nieuwste op dans geïnspireerde work-out heet Shakuma – vrij vertaald: shake your body – en moet het hebben van opzwepende afro-beats en sexy dansmoves. Je stress wegshaken al dansend .Inspiratie vond Franky Abutoh in de traditionele dans en muziek van Nigeria.


 

VLAG BRASIL     SAMBA – TROPICAL DANSMIX

Samba kun je de nationale dans van Brazilie noemen.

Bij samba worden de heupen en voeten in beweging gebracht en de opgewekte muziek laat onmiddellijk de Braziliaanse zon schijnen.

Zodus… al eens carnaval in Brazilië meegemaakt? Nee, met deze workshop krijg je een voorproefje…

 


koreanflag

 TAEKWONDO

 

 

De oorsprong van deze zelfverdedigings- en vechtkunst ligt in Korea. Taekwondo betekent letterlijk “De weg van vuist en voet”. Het is meer een totaalconcept, een levenswijze, dan een pure gevechtssport. TAE betekent voet, KWON staat voor vuist en DO verwijst naar de levenswijze. Taekwondo is een Olympische sport.

De moderne beoefening van Taekwondo spitst zich toe op vier verschillende onderdelen:

1. Vrij gevecht of Kyorugi, ook wel sparring genoemd: een gevecht tussen twee kampers, waarbij het niet gaat om de tegenstander KO te trappen, maar wel om zoveel mogelijk punten te scoren binnen een bepaalde tijd en gebonden aan strenge regels.

2. Stijlfiguren of Poomse: een soort schijngevecht in een vast patroon tegen een ingebeelde tegenstander.

3. Zelfverdediging of Hosinsul: hier worden technieken gebruikt om het eigen lichaam te verdedigen. De aanval kan op een gewapende of ongewapende manier gebeuren.

4. Breektechnieken of Kyokpa: het breken van een voorwerp met een bepaalde techniek. De breektest is een dankbaar onderdeel voor demonstraties. Het heeft immers een hoge spektakelwaarde.

 


vlag cuba1    SALSA – ZUMBA – BOKWA – CARAIBISCHE DANSMIX

 

Dennys is een levenslustige Cubaan en professioneel dansleraar met een opmerkelijk en uitmuntende Curriculum Vitae.
Volg Bokwa, Bachata, Zumba, Reggaeton, Merengue of Salsa les met Dennys en u zal onmiddellijk begrijpen waarom elke sessie aanvoelt als  ‘we are just having a party’


bokwa

zumba-logo