OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

WORLD SHAKE

WORLD SHAKE / AUTHENTIEKE MULTI-CULTURELE WORKSHOPS UIT ALLE HOEKEN VAN DE WERELD.

 

Naast onze TYPISCH Afrikaanse workshops bieden we voor mondiale schoolprojecten en multi-culturele events, een steeds groeiend gamma van multi-culturele workshops aan.


 

Wil je een unieke, Australisch gerelateerde workshop in je school, multi-culturele dag, op de jeugddag, Grabbelpas of speelpleinwerking, op een verjaardagsfeestje of verenigingsactiviteit,… ? Dan ben je bij ons op het juiste adres.
Hieronder de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet.

 

P1010897vlag australie

 

 

 

 

 

 

 


DIDGERIDOO

OPTIE  : STEMMEN UIT VERRE LANDEN…

In het noordelijke gedeelte van Australië maken de Aboriginals muziek op een boomstam die door termieten is uitgehold: de didgeridoo. Goed ademen, juiste liptrilling, een beetje lef, lekker ontspannen en dreuuuuuun! We spelen op de didgeridoo en komen ondertussen vanalles te weten over de Australische cultuur. We eindigen de workshop met een heuse jamsessie!


 

DIDJERIDOO MAKEN

Totale duur workshop= 3 uur (2uur dotpaitning + 1 uur didgeridoo)
leeftijdsgroepen: 8 – 12 jaar en 12 – 16 jaar en 16+

In het noordelijke gedeelte van Australië maken de Aboriginals muziek op een boomstam die door termieten is uitgehold: de didgeridoo. Goed ademen, juiste liptrilling, een beetje lef, lekker ontspannen en dreuuuuuun!

Eerst maken we zelf onze eigen didgeridoo en daarna spelen we op de didgeridoo. Ondertussen komen we vanalles te weten over de Australische cultuur. We eindigen de workshop met een heuse jamsessie!


 

DOTPAINTING   

Dotpainting is een schildertechniek van de Aboriginals in Centraal-Australië. Deze schilderstijl bestaat uit allerlei merkwaardige patronen, gevormd door talloze stipjes. Ieder motief heeft zijn eigen betekenis, geïnspireerd door het landschap en de natuur. In deze workshop gaan ook wij aan de slag. We leren bij over Australië en de Australische cultuur, en ontwerpen onze eigen dotpainting.

 

P1100122P1100123

 

 

 

 

 

 


 

ZELF EEN INDOOR BOEMERANG MAKEN

Versieren, knutselen en dan actie! We maken eerst een decoratieve boemerang met zand. Daarna knutselen we er eentje in recyclage pmd die vliegt! Je leert hem natuurlijk ook doelgericht werpen. Deze sessie kan uitgebreid of aangepast worden dmv het kleuren van een echte boemerang door middel van dotpainting! PRAKTISCH Deze workshop kan gegeven worden als doorlopende workshop op bv een schoolfeest, festival,… maar ook op vaste momenten met minimum duur van 1uu en max. duur van 2 uur (dit is afhankelijk van de formule die je kiest, neem steeds eerst contact op hiervoor). Steeds een max. aantal deelnemers van 20. Kinderen vanaf 6 jaar.

BOEMERANGBOEMERANG 2

 

 

 

 

 

 

 


DRAADKUNST

eenvoudige motiefjes plooien met de ijzerdraad.

IJZERDRAAD

 

 

 

 

 

 

 


 

 

CAVLAG BRASILPOEIRA

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.

 

 

DSC01231P1010934

 

 

 

 

 

Kosey-Capoeira-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  koreanflagTAEKWONDO – TAE BO

 

De oorsprong van deze zelfverdedigings- en vechtkunst ligt in Korea.

Taekwondo betekent letterlijk “De weg van vuist en voet”.

Het is meer een totaalconcept, een levenswijze, dan een pure gevechtssport.

TAE betekent voet, KWON staat voor vuist en DO verwijst naar de levenswijze. Taekwondo is een Olympische sport.

Tae Bo is een body workout dat gebruik maakt van de bewegingen van martial arts in combinatie met dans en trappen en stoten.

De naam Tae Bo is een samentrekking van tae kwon do en bo Xing.

high_kicks_002_2304922k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

dennysvlag cuba1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIESTA LATINO

SALSA – ZUMBA – BOKWA – CARAIBISCHE DANSMIX

Dennys is een levenslustige Cubaan en professioneel dansleraar met een opmerkelijk en uitmuntende Curriculum Vitae.
Volg Bokwa, Bachata, Zumba, Reggaeton, Merengue of Salsa les met Dennys en u zal onmiddellijk begrijpen waarom elke sessie aanvoelt als  ‘we are just having a party’

DE DANSWORKSHOP KAN GECOMBINEERD WORDEN MET CUBA CULTURA.


madeincubalogoPNG    CUBA CULTURA

Cuba is vooral bekend voor zijn sigaren, rum, Havana en revolutionairen als Fidel Castro en Ché.

Cuba is ook meer dan alleen luxehotels aan paradijselijke stranden.

Denny Leyva Romero is Cubaan en all-round entertainer met een indrukwekkend CV, voor zijn komst naar Belgie was hij jarenlang actief in Cubaaanse culturele centra, als geen ander is hij dan ook geplaats om deze workshop te begeleiden .

Aan de hand van persoonlijke getuigenissen, beeldmateriaal, dans, didactische materialen enz. maken we kennis met vele facetten van het “andere” Cuba.

Deze originele workshop werd op een ludieke, speelse manier samengesteld, een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met een stukje paradijs zoals alleen Cubanen het kennen en ervaren.

Deze workshop is aanpasbaar aan de leeftijd van de deelnemers.


P1080357P1080379