OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

AFRIKAANS KOKEN

P1060401

 

 

YOU TUBE

 

Afrikaans koken ” de smaak van Afrika “

Het bereiden van een maaltijd en het “samen” eten, spelen een belangrijke sociale rol in de Afrikaanse samenleving. Als geen ander is Oost-Afrika , een smeltkroes van inheemse en andere culturen. Deze mix van culturen staan garant voor een uniek aanbod aan gerechten en verrassende smaken…

 


 

kookworkshop   CULINAIRE WORKSHOPS  “ DE SMAAK VAN AFRIKA “camera 3

We maken een culinaire rondreis door Kenia, waarbij uitgebreid uitleg wordt gegeven over de Afrikaanse keuken in het algemeen en alles wat er mee samenhangt. Er wordt gestreefd naar een dialoog met de deelnemers over de verschillen en gelijkenissen tussen de Westerse en Afrikaanse eetcultuur. Lees meer…

 


 

P1040537P1040552P1060391

TEAMBUILDING  –  ” De smaak van Afrika “  Culinaire cultuur workshop.

Met onze culinaire workshops “ de smaak van Afrika “ brengen we een verrassend originele en authentiek benadering van de Afrikaanse keuken.

Bij onze kookworkshops wordt er steeds een buffet klaargemaakt bestaande uit verschillende vooral Oost-Afrikaanse Afrikaanse gerechten, uniek is dat dit in combinatie gebeurd met  “ nevenactiviteiten “ naar keuze, dit kan oa. dans, percussie, storytelling, actieve cultuur of een mix  zijn.

De workshops hebben tevens een hoog educatief en entertainment  gehalte, een unieke gelegenheid om de deelnemers niet alleen kennis te laten maken met elkaar, maar ook op een authentieke manier met Afrika.

 


 

HET VERHAAL VAN DUIZEND EN EEN SMAAK

Naast actief koken bieden we ook een interactieve verhalen-workshops aan over de Afrikaanse keuken en alles wat ermee samen hangt.

Een mand vol Afrikaanse voedingswaren en specerijen, aangevuld  met typisch  Afrikaanse keukenattributen vormen de basis voor een virtuele culinaire reis door Afrika.

Met kennis van zaken verteld Eunice over de voorwerpen en ingrediënten en de gebruikelijke rituelen en tradities die met de Afrikaanse keuken gepaard gaan.

Deze workshop is een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren.

 


P1020422 P1020453

 

 

 

 

 

KOKEN OP SCHOOL

YOU TUBE

Naast de full-workshop ” de smaak van Afrika “, waarbij de leerlingen hun eigen Afrikaans middagmaal klaarmaken, hebben we ook aangepaste hapjes-formules die passen binnen het rotatiesysteem van een mondiale of cultuur-dag.

 


 

kookworkshop Elzenhof Elsene 20-08-10 031   COOKING AT HOME

Wil je met een groep vrienden en vriendinnen een origineel, gezellige en leerrijke activiteit, vrijgezellenfeestje of homeparty organiseren, dan is “ cooking at home “ zeker een aanrader.

Heb je een uitgeruste keuken en genoeg werkruimte dan komt Eunice ter plaatse, om samen met u een Afrikaanse maaltijd klaar te maken . In onderlinge afspraak komen we tot de invulling van uw activiteit.

Naast een prima kok en workshopbegeleider is Eunice ook een rasechte entertainer, tijdens het koken brengt ze op haar typisch ludieke manier verhalen uit Afrika, de verhalen worden op verzoek aangepast naar een thema van jullie keuze.

Willen jullie er een knallend Afrikaans feest van maken, dan kan dit gecombineerd worden met een Afrikaans optreden als afsluiter.

 

 


 

catering   CATERING                                       

Voor beperkte gezelschappen, feestjes of recepties kunnen we ook Afrikaanse gerechten ter plaatse komen klaarmaken of afleveren.

Wilt u en etentje met een exotisch tintje voor vrienden of familie organiseren, dan komt Eunice ter plaatse de gerechten klaarmaken. Naast een prima kok en workshopbegeleider is Eunice ook een rasechte entertainer, tijdens het koken brengt ze op haar typisch ludieke manier verhalen uit Afrika, de verhalen worden op verzoek aangepast naar een thema van jullie keuze


Heb je belangstelling? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren voor prijzen en advies.

contact_usKiezen voor Afrika@home, is kiezen voor kwaliteit en authenticiteit.

Hakuna matata…