OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

AFRIKA @ HOME VZW

 

 

JAMBO! mijn naam is Eunice Wambui, Belgische van Keniaanse origine. Afrika is mijn passie en dit wil ik als volbloed  Afrikaanse met jullie delen. Heb je belangstelling? Neus dan gerust eens rond op deze website. Wedden dat ook jij benieuwd zal zijn naar wat Afrika jou te bieden heeft ?

Vanuit vrijwilligerswerk voor middenveld organisaties en mijn werk als beëdigd vertaler – tolk Nederlands / Swahili groeide het idee om persoonlijke ervaringen in Afrika, een continent dat ik tot op de dag van vandaag in mijn hart draag, op een authentieke en positieve wijze in beeld te brengen.

 


In 2007 werd Afrika at home vzw boven de doopvont gehouden. De vereniging stelt zich tot doel :

  • Afrika en zijn bevolking, gewoontes en tradities op een opbouwende en positieve manier te benadrukken.
  • Mensen van diverse culturen met elkaar in contact brengen, met wederzijds begrip en tolerantie als hoofddoel.
  • De multiculturele samenleving, diversiteit, immigratie en integratie voorstellen als een positief gegeven.

 

Anders dan de overwegend negatieve boodschap die we dagelijks in de media over Afrika te horen en te zien krijgen, brengen we een positieve boodschap, een andere kijk op Afrika en de wereld. Hierbij staat het leren kennen, respecteren en begrijpen van mensen, in een cultuur, anders dan de onze, centraal. Kortom een verrijking voor onze gestresseerde koude westerse maatschappij.

DSC00466

 

 


In ons steeds groeiend workshopaanbod streven we steeds naar een evenwichtig aanbod tussen educatie, entertainment en aktie. Naast mezelf, werken we hierbij met ervaren workshopbegeleiders, geselecteerd op authenticiteit en originaliteit.

Daar we met een vast team van artiesten / begeleiders werken die op elkaar zijn ingespeeld zijn, kunnen we tevens een meerwaarde bieden door uw dag te laten eindigen met een gezamelijk slotmoment of show.

Wil je met je school, vereniging, bedrijf een activiteit gerelateerd aan Afrika organiseren, dan ben je bij ons aan het juiste adres, samen zoeken we naar een gepaste formule. Zo kan er gekozen worden voor workshops, al dan niet in pakket, tot het organiseren van een mondiaal project, samen gaan we op zoek naar een invulling op klantenmaat.


ONS PROJECT : OLOITOKITOK – AMBOSELLI – RONGERA

In 2013 verbleef  Eunice bij de  plaatselijke Masai gemeenschap en groeide het idee om in samenwerking met de lokale bevolking een maatschappelijk project op te zetten en de lokale leefgemeenschap de kans te bieden te participeren in het project .

received_10205800041095810

Dit willen we verwezenlijken door een win-win situatie te creëren en niet door het geven van geld – veelal een korte termijn oplossing – maar eerder door  de lokale mensen te laten zien hoe ze hun eigen ondernemingen  kunnen opstarten en hun te begeleiden in dit proces, dit in wederzijds respect en oog voor de plaatselijke cultuur . Zo kunnen ze zelfonderhoudend worden en met een duurzame inkomstenbron een stabiele toekomst bouwen. Daarnaast bieden we door de aanwezigheid van  Afrika at home vzw extra werkgelegenheid.

We kregen de beschikking over een 4.5 ha ongerept stuk land gelegen in de Ambosseli regio, dichtbij het grensstadje Oloitokitok, aan de Keniaanse kant van de Kilimanjaro, de plaatselijke bevolking behoord tot de Masaai-stam. In eerste instantie werd het domein bruikbaar worden gemaakt voor verdere ontwikkeling. Het domein werd afgesloten  door plaatsing van een elektrische afsluiting op zonne-energie, daar water onontbeerlijk is om dit project te doen slagen, werd er fors geïnvesteerd in een “ borehole “ , er werd geboord tot op een diepte van 200 m, wat drinkbaar water opleverde.

Nixon Mucheke ( foto ) werd aangesteld als onze vertegenwoordiger ter plaatse en zal in nauw overleg het project verder opvolgen en uitwerken in samenwerking met plaatselijke ambachtslieden en vertegenwoordigers van de plaatse gemeenschap.

Zelf proberen we er zoveel als mogelijk aanwezig te zijn om aan netwerking te doen met de lokale bevolking en er een duurzaam project van te maken.

Wordt vervolg….


Heb je belangstelling? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren voor advies.       contact_us

Hakuna matata…

Eunice

medewerkers-gezocht