OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

AFRIKAANSE DANS – dance is the hidden language of the soul…

P1040467 camera 3   

 

 

 

 

 

 

 

AFRIKAANS DANSEN MET EUNICE, een dansworkshop met een verhaal

Dansen met Eunice betekent ‘fun‘, volgens een unieke swingende en dynamische formule en dat is vaak verrassend verschillend en veel meer gevarieerd dan wat we gewoonlijk onder ” Afrikaanse dans ” verstaan.

We werkten een unieke dynamische formule uit toegankelijk voor iedereen, traditionele ritmes worden afgewisseld met herkenbare moderne beats, de gebruikte muziek is aangepast aan de leeftijdscategorie. Het ritme en intensiteit wordt langzaam opgebouwd, met ruime aandacht voor warming-up, stretchen, cool-down. Tevens willen we de Afrikaanse tradities, warmte, gastvrijheid en optimisme, door middel van dans overbrengen op onze koude gestresseerde maatschappij. Een swingende ontmoeting tussen noord en zuid, een dansworkshop met een verhaal…

Omdat we ons niet willen beperken tot één genre, werken we met voor-opgenomen muziek, sessies met live-percussie behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

Afrikaanse dans is een ruim begrip. Er bestaat niet één  dans, er zijn honderden dansstijlen. Daarom werken we bij lessenreeksen met ” gastdansers “ uit oa. Angola, Congo, Oeganda enz.

 

 

 


1-DSC01164        VRIJGEZELLENFEESTJES


Ook voor vrijgezellenfeestjes hebben we originele formules.

Swingend Afrika”, Dansworkshop, gecombineerd met actieve Afrikaanse cultuur, er wordt gedanst en stilgestaan bij de ceremonie en rituelen rond het huwelijk in Afrika, schoonheid komt aanbod, mode, voeding enz.

Deze workshop wordt op een ludieke manier ingevuld, zo wordt de bruid ook Afrikaans aangekleed en ondergaat de rituelen.

 


 

DANSTEAMBUILDING  –  DANS WORKSHOP 

       ” the beautiful secret of Africa “ 

 

Voor teambuilding activiteiten kunnen wij oa. de unieke workshop ” the beautiful secret of Africa “  warm aanbevelen : een dansworkshop met een educatieve meerwaarde.

Naast Afrikaanse dans, al dan niet met live percussie, maken de deelnemers op een actieve en ludieke manier kennis met tradities en gewoontes uit Afrika zoals alleen Afrikanen ze kennen.

De combinatie van de twee maakt van deze workshop een unieke ervaring voor de deelnemers.

Deze originele teambuildingworkshop is een absolute aanrader om op een originele en actieve manier de sleur van de werkvloer effen opzij te zetten en elkaar op een andere manier te leren kennen.

 


dennys

 

Zeker ook een aanrader voor vrijgezellen feestje of teambuilding is een CARAIBISCHE DANSMIX : fusion tussen Afrikaanse, Europese en Creoolse ritmes.

Dennys is een levenslustige Cubaan en professioneel dansleraar met een opmerkelijk en uitmuntende Curriculum Vitae.
Volg Bokwa, Bachata, Zumba, Reggaeton, Merengue of Salsa les met Dennys en u zal onmiddellijk begrijpen waarom elke sessie aanvoelt als  ‘we are just having a party’

Om volledig uit de bol te kunnen gaan kun je dit ook combineren met wereldpercussie

 


 

TRADITIONELE AFRIKAANSE DANS MET LIVE PERCUSSIE

3075m2c782229-88a6-4250-b128-252fac76ecf82008-06-08 in scherpenheuvel 043

 

 

 

 

 

 

AFRIKA BANNER

 

 

 

 

 

Tijdens deze workshop leer je op het opzwepende ritme van live percussie

de basis bewegingen van de Afrikaanse dans.

 


 

 

P1030308

 

JAMBO BWANA…dans en zang workshop voor kinderen

 

Het grootste deel van haar leven verbleef Eunice in haar geboorteland: Kenia. Daar kreeg ze de typisch Afrikaanse levenswijze van kindsaf mee.

Zang en dans zijn in Afrika altijd met elkaar verbonden en alom aanwezig.

Op een authentieke manier leert  Eunice de leerlingen de Swahili-liedjes aan uit haar kindertijd, naast het zingen en dansen gaat Eunice ook in op de traditionele betekenis van de liedjes.

In combinatie met dans, verhaal, spreuken en tongtwisters is deze unieke workshop voor de kinderen een energieke, swingende en leerzame ervaring.

Deze originele workshop werd op een ludieke, speelse manier samengesteld, een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met een stukje Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren.

Deze dans, taal en zang workshop werd speciaal ontwikkeld voor lager onderwijs, inhoud kan worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

 


 

P1060244

 

MODERNE AFRIKAANSE DANS VOOR JONGEREN

  “AFRO-DANCE”

Om te vermijden dat Afrikaanse dans voor JONGEREN een verplicht nummertje wordt, werken we samen met jonge ervaren dansinstructeurs die dans brengen op een manier die dicht bij de leefwereld van de leerlingen aanleunt.

Zo worden traditionele ritmes afgewisseld met moderne beats waarop jongeren in Afrika heden ten dagen uit de bol gaan.

Naast een Afrikaanse dansmix van traditioneel/modern, kan ook geopteerd worden voor moderne Afrika gerelateerde dansstijlen zoals Hip hop, Afro-house, streetdance, breakdance, raggamuffin, reggaeton enz.

malikroger


AFRICAN STREETDANCE

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, men vindt ze in het hedendaagse Afrika terug op straathoeken en pleinen waar jongeren samenkomen om hun moves te delen, veelal ontleend aan bewegingen uit videoclips waardoor de stijl continu verandert.

In deze unieke workshop nemen Afrikaanse vibraties en ritmes je mee in een onvergetelijke danservaring  en vermengen traditie en moderne Afrikaanse dans tot één swingend geheel .

betina-dans

Heb je belangstelling? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren voor advies.                   contact_us

 

Hakuna matata…

voor een overzicht van ons swingend Afrika aanbod klik op onderstaand symbool

aanbod-logo