AFRICA-RELATED WORKSHOPS

 

Door de trans-Atlantische handel van Afrikaanse slaven naar  Brazilië, de Caraïben en Amerika  in de 16e tot de 19e eeuw, is de Afrikaanse cultuur sterk en levendig aanwezig in deze gebieden.

Naast de verschillende dansstijlen binnen de Afro-Caribische / Creoolse cultuur, uit zich dit met Braziliaanse Capoeira en samba en bij uitbreiding meer recent: de hip-hop cultuur in Amerika.

Hieronder een opsomming van de Africa-related workshops die Afrika at home kan aanbieden.

 


VLAG BRASIL       CAPOEIRA

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die werden meegebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij in Brazilië. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.


VLAG BRASIL      SAMBA  

Tijdens de koloniale periode zijn over een periode van 350 jaar tussen 3 en 5 miljoen slaven naar Brazilië verscheept. Zij brachten muziek- en danstradities mee die later tot de verschillende sambastijlen evolueerden.


images

   HIPHOP

 

 

Hiphop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en Latino’s. Ondersteunende kunstvormen zijn oa. Rap, Hiphop dance,  streetdance,  Graffiti spuiten,  breakdance,  beatbox,  DJ mix


vlag cuba1    SALSA – ZUMBA – BOKWA – CARAIBISCHE DANSMIX

 

Dennys is een levenslustige Cubaan en professioneel dansleraar met een opmerkelijk en uitmuntende Curriculum Vitae.
Volg Bokwa, Bachata, Zumba, Reggaeton, Merengue of Salsa les met Dennys en u zal onmiddellijk begrijpen waarom elke sessie aanvoelt als  ‘we are just having a party’


madeincubalogoPNG    CUBA CULTURA

Cuba is vooral bekend voor zijn sigaren, rum, Havana en revolutionairen als Fidel Castro en Ché.

Cuba is ook meer dan alleen luxehotels aan paradijselijke stranden.

Denny Leyva Romero is Cubaan en all-round entertainer met een indrukwekkend CV, voor zijn komst naar Belgie was hij jarenlang actief in Cubaaanse culturele centra, als geen ander is hij dan ook geplaats om deze workshop te begeleiden .

Aan de hand van persoonlijke getuigenissen, beeldmateriaal, dans, taal, didactische materialen enz. maken we kennis met vele facetten van het “andere” Cuba.

Deze originele workshop werd op een ludieke, speelse manier samengesteld, een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met een stukje paradijs zoals alleen Cubanen het kennen en ervaren.

Deze workshop is aanpasbaar aan de leeftijd van de deelnemers.


dennys