AFRIKA PROJECTEN

YOU TUBE

1-DSC00401

Zoek je met je school of organisatie een project om rond te werken, te steunen of wil je als vrijwilliger mee helpen werken aan een betere toekomst voor diegenen in het Zuiden die het moeilijk hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Voor al onze projecten doen we prospectie op het terrein en kennen de verantwoordelijken persoonlijk, contacten kunnen gelegd worden via Afrika at home vzw of rechtstreeks.

Asante sana !

Eunice


PROJECT OLOITOKITOK – AMBOSELLI – RONGERA

In 2013 verbleef  Eunice bij de  plaatselijke Masai gemeenschap en groeide het idee om in samenwerking met de lokale bevolking een maatschappelijk project op te zetten en de lokale leefgemeenschap de kans te bieden te participeren in het project .

 

received_10205800041095810

 

 

 

Dit willen we verwezenlijken door een win-win situatie te creëren en niet door het geven van geld – veelal een korte termijn oplossing – maar eerder door  de lokale mensen te laten zien hoe ze hun eigen ondernemingen  kunnen opstarten en hun te begeleiden in dit proces, dit in wederzijds respect en oog voor de plaatselijke cultuur . Zo kunnen ze zelfonderhoudend worden en met een duurzame inkomstenbron een stabiele toekomst bouwen. Daarnaast bieden we door de aanwezigheid van  Afrika at home vzw extra werkgelegenheid.

We kregen de beschikking over een 4.5 ha ongerept stuk land gelegen in de Ambosseli regio, in eerste instantie werd het domein bruikbaar worden gemaakt voor verdere ontwikkeling. Het domein werd afgesloten  door plaatsing van een elektrische afsluiting op zonne-energie, daar water onontbeerlijk is om dit project te doen slagen, werd er fors geïnvesteerd in een “ borehole “ waterput, er werd geboord tot op een diepte van 200 m, wat drinkbaar water opleverde.

Nixon Mucheke werd aangesteld als onze vertegenwoordiger ter plaatse en zal in nauw overleg het project verder opvolgen en uitwerken in samenwerking met plaatselijke ambachtslieden en vertegenwoordigers van de plaatse gemeenschap.

Zelf proberen we er zoveel als mogelijk aanwezig te zijn om aan netwerking te doen met de lokale bevolking en er een duurzaam project van te maken.

Wordt vervolg….


 

kisumu5

 

 

 

 

 

My friend and comrade storyteller EUNICE WAMBUI, following yesterday’s INTERNATIONAL WORLD BOOK AND COPYRIGHT DAY, decided to celebrate me by purchasing 10 copies of my children’s book, In The Land Of The Kitchen’.

In her words to me via mail she said, “My brother I will support you in buying the 10 books which you could distribute to 10 children who never get access to books written by our very own! This is a gift deep from my heart to our children who cannot afford such luxury in this era.”

She gave me the express discretion to choose where those books will go. In the end, the money she sent was able to gift 14 children and their siblings/friends at Kisumu’s famous Nyalenda slums. You can see the toothless grins of our lovely children loving this gift. I am touched. Thank you Tiperu! Please see in these photos the joy we brought and how best the world is now for these kids!

And the kids who benefited were: Susan Achieng’, Moline Akinyi, Charity Atieno, Jane Njeri, Rachel Omole, Mitchel Achieng’, Dennis Ouma, Geoffrey Otieno, Fidel Castro Ramaphosa, Brian Ochieng’, Fidel Odhiambo, Steven Oyuu and Ruth Apiyo.

You too could do this wonderful deed. Just get in touch with me or contact Eunice wambui

Oluoch Madiang, Author of In the Land of the Kitchen


HEADER1

Onze gezamenlijke reis begon jaren geleden toen ik voormalig fashionmodel en designer Faith – Imani ontmoete in Nairobi tijdens de voorbereidingen van mijn huwelijk.

“ ik heb een mooie jurk voor je “ klonk het en mijn kinderen kunnen ze toch niet dragen !

Hoeveel kinderen heb je dan, vroeg ik verwonderd…mmmh, zoveel als er sterren zijn, zo’n 380, was het antwoord. Waarom kom je niet bij ons na je huwelijksplechtigheid? was de volgende vraag, wij organiseren  een feest voor je!  Overvallen door zoveel charisma van deze uitzonderlijke vrouw besefte ik dat “neen” geen optie was. Zo gebeurde het dat we op 23 december 2002 aan het administratief centrum van Nairobi afgehaald werden door een grote vrachtwagen, waar gans de familie op plaatsnam, we werden gedropt in een oase van rust midden in de chaos van de Soweto slums of Kayole , IMANI CHILDREN HOME, het begin van een vriendschap voor het leven. Lees meer …

 


 

mundibuid

 

 

Tijdens een opdracht leerden we Johan Van Wassenhove en zijn vrouw Katrien kennen.

Vanuit zijn sociaal engagement is hij één van de drijvende krachten achter MONDI BUILD.

 

Tijdens onze laatste studiereis brachten we een bezoek aan hun project in Tanzania .

Met dit project van vijf jaar willen ze in Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro, een middelbare school elk jaar laten groeien met één gebouw.

Mondi build wil, letterlijk, aan de wereld bouwen, door scholen, medische hulpposten en gelijkaardige nuttige gebouwen op te trekken. Maar zij willen dat ook figuurlijk doen door vriendschapsbanden te smeden tussen Europese jongeren en leeftijdsgenoten uit het Zuiden. Mondi build geeft jongeren de kans onder deskundige leiding van enkele ervaren volwassenen een buitenlandse praktijkstage te doen. Doorheen deze daadwerkelijke inzet krijgen ze ook de kans om van binnenuit kennis te maken met jongeren uit het Zuiden en hun leefwereld.

Ieder jaar wordt een groep samengesteld van ongeveer 15 jonge mensen, tussen 18 en 30 jaar. Onder begeleiding van diaken Johan Van Wassenhove zetten zij zich vijf weken lang in voor de Afrikaanse medemens. Lees meer …

 


 

Jamii-niko Consult (JC)-KENYA

IN PARTNERSHIP WITH AFRIKA-AT-HOME (BELGIUM)

PROJECT TITLE: ST. FRANCIS EDUCATION SCHOLARSHIP PROGRAM FOR DISADVANTAGED CHILDREN, LOITOKTOK REGION IN KENYA (2014–2018)

 

“ Masaai kennen geen geld als economisch ruilmiddel, hun kuddes koeien en geiten vertegenwoordigen hun rijkdom “

 

Zomer 2013, tijdens onze studiereis door Kenia en Tanzania hielden we halt in Loitoktok, een klein gehucht aan de voet van de Kilimanjaro in Keniaans Maasailand.

Eunice kreeg er de kans om enkele dagen diep in het Amboselli Nationalpark te verblijven bij een Masaai familie en ondergedompeld te worden in hun rijke cultuur.

Ze werd er geconfronteerd met de tegenstelling, om enerzijds vast te houden aan de traditionele

waarden van de Maasai-stam en de noodzaak om de kinderen de kans te bieden op ontwikkeling en degelijk onderwijs.

Daar Maasai geen geld kennen als economisch ruilmiddel, hun kuddes koeien en geiten vertegenwoordigen hun rijkdom , zijn dikwijls niet de middelen voorhanden om de kinderen een basiseducatie te bieden.

Volgende halte was een bezoek aan Christ the King secondary School, een plaatselijke school die zich toespits op onderwijs voor de plaatselijke Maasai jongeren. Volgende samenwerking kwam uit de busLees meer …