Eunice Wambui,

Belgische van Keniaanse origineAfrika is mijn passie en dit wil ik als volbloed  Afrikaanse met jullie delen. Heb je belangstelling? Neus dan gerust eens rond op deze website. Wedden dat ook jij benieuwd zal zijn naar wat Afrika jou te bieden heeft ?

Vanuit vrijwilligerswerk voor middenveld organisaties en mijn werk als beëdigd vertaler – tolk Nederlands / Swahili groeide het idee om persoonlijke ervaringen in Afrika, een continent dat ik tot op de dag van vandaag in mijn hart draag, op een authentieke en positieve wijze in beeld te brengen.


In 2007 werd Afrika at home vzw boven de doopvont gehouden. De vereniging stelt zich tot doel :

  • Afrika en zijn bevolking, gewoontes en tradities op een opbouwende en positieve manier te benadrukken.
  • Mensen van diverse culturen met elkaar in contact brengen, met wederzijds begrip en tolerantie als hoofddoel.
  • De multiculturele samenleving, diversiteit, immigratie en integratie voorstellen als een positief gegeven.

Anders dan de overwegend negatieve boodschap die we dagelijks in de media over Afrika te horen en te zien krijgen, brengen we een positieve boodschap, een andere kijk op Afrika en de wereld. Hierbij staat het leren kennen, respecteren en begrijpen van mensen, in een cultuur, anders dan de onze, centraal. Kortom een verrijking voor onze gestresseerde koude westerse maatschappij.

In ons steeds groeiend workshopaanbod streven we steeds naar een evenwichtig aanbod tussen educatie, entertainment en aktie. Naast mezelf, werken we hierbij met ervaren workshopbegeleiders, geselecteerd op authenticiteit en originaliteit.

Daar we met een vast team van artiesten / begeleiders werken die op elkaar zijn ingespeeld zijn, kunnen we tevens een meerwaarde bieden door uw dag te laten eindigen met een gezamelijk slotmoment of show.

Wil je met je school, vereniging, bedrijf een activiteit gerelateerd aan Afrika organiseren, dan ben je bij ons aan het juiste adres, samen zoeken we naar een gepaste formule. Zo kan er gekozen worden voor workshops, al dan niet in pakket, tot het organiseren van een mondiaal project, samen gaan we op zoek naar een invulling op klantenmaat.