DE KOFFER VAN MZEE - ACTIEVE AFRIKAANSE CULTUUR

Beleef Afrika !

Met “ de koffer van Mzee “ maken de deelnemers kennis met vele facetten van de Afrikaanse samenleving. Aan de hand van een koffer vol Afrikaanse voorwerpen, instrumenten, kleding, voeding, uitgebreid met dans, zang en verhaal, neemt Eunice je mee op een boeiende en actieve reis door het Afrika van vroeger en nu.

Deze flexibele workshop is naar duur en inhoud aanpasbaar naar alle leeftijden. Absoluut een aanrader, die in geen enkel programma mag ontbreken.

“ Wanneer in Afrika een oude man sterft, gaat een bibliotheek in vlammen op”.

Dit oud Afrikaans spreekwoord illustreert het belang van het gesproken woord in de Afrikaanse samenleving en de mondelinge overlevering van kennis, kunst en traditie van generatie op generatie.

Het grootste deel van haar leven verbleef Eunice in haar geboorteland: Kenia. Daar kreeg ze de typisch Afrikaanse levenswijze van kinds af aan mee. Het zijn nu precies die ‘vibes’ die ze jullie als volbloed Afrikaanse op een authentieke, positieve manier wil meegeven. Ze maakt daarbij graag gebruik van haar persoonlijke ervaringen in Afrika, een continent dat ze tot op de dag van vandaag in haar hart draagt en dat ze door middel van haar organisatie op een positieve wijze wil in beeld brengen.

Met “ de koffer van Mzee “ maken de deelnemers kennis met vele facetten van de Afrikaanse samenleving. Aan de hand van een koffer vol Afrikaanse voorwerpen, instrumenten, kleding, voeding, uitgebreid met dans, zang en verhaal, worden de deelnemers meegenomen op een boeiende en actieve reis door het het Afrika van vroeger en nu.

Met deze mix kan er op relatief korte tijd van alles “ geproefd “ worden. Dans, taal, zang, verhaal, kleding, voeding, Afrikaanse voorwerpen enz. het komt allemaal aan bod.

Daar dit een flexibele formule is kan de inhoud mee door u worden gekozen en kan eventueel gefocust worden op een thema naar keuze.


Deze originele workshop werd op een ludieke, speelse manier samengesteld, een aanrader om op een niet alledaagse

manier kennis te maken met een stukje Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren.

 

Geschikt voor kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen