Afrikaanse krea – kidsworkshops – knutselworkshops- Grabbelpas

L’AFRIQUE C’EST CHIC   –   Afrikaans krea en cultuur dorp  –  Ambiance à l’Africaine

 simba

Door de soms minimale middelen voorhanden, zijn Afrikaanse kinderen aangewezen op hun handigheid, creativiteit en  improvisatievermogen. Veelal moeten ze zich behelpen met afval of natuurlijke producten uit hun omgeving.

 


Naast het knutselen en het spelen, komen we in deze workshop ook allerlei te weten over de leefomstandigheden van andere kinderen en nemen je mee op een boeiende ontdekkingreis.


[metaslider id=2436]


 

Deze workshops zijn uitermate geschikt als animatie op multi-culturele events. Zo kunnen doorlopend Afrikaanse ballen uit afvalplastic worden gemaakt, we zijn creatief met armbandjes uit fietsbanden, er worden vlechtjes in het haar gelegd,  we maken uit maskers uit klei, zandschilderen, henna, djembéproeven …alles kan in het pakket opgenomen worden . Ook de volwassenen kunnen hierbij een handje toesteken zodat dit een leuke familie aangelegenheid wordt.

Naast het creatieve hebben we ook het educatieve en culturele aspect niet uit het oog verloren, tijdens het bezoek aan de stand kunnen zowel de kinderen als volwassenen op een actieve manier kennis maken met de Afrikaanse cultuur.

 

[metaslider id=2466]

 

Aan de hand van Afrikaanse voorwerpen en curiosa, instrumenten, kleding, voeding, eventueel uitgebreid met dans, nemen we je mee op een boeiende en actieve reis door het Afrika van vroeger en nu.

We streven hierbij steeds naar positieve beeldvorming rond Afrika .

Door de aantrekkingskracht van het geheel laten we de bezoekers op een authentieke kennis maken met de typisch Afrikaanse gastvrijheid.

 


 

GRABBELPAS

Bent u op zoek naar een originele workshop, wil je een werken rond Noord-Zuid of diversiteit…met onze jarenlange opgebouwde ervaring kunnen we u hier zeker bij helpen.

Voor iedere vraag en leeftijd hebben we een gepaste oplossing…van één workshop tot dagprogramma’s, tot de uitwerking van een volledige multi-culturele week…

[metaslider id=2488]

 


Afrikaanse maskers in klei – dieren van de Savanne

Afrikaanse maskers zijn de meest bekende vorm van Afrikaanse kunst. Elk Afrikaans masker is uniek en hebben een grote ceremoniele waarde in de Afrikaanse cultuur, waarbij waarbij spiritualiteit, religie, muziek en dans sterk geintegreerd zijn in het dagelikse leven.

[metaslider id=3506]

 


 

DOTPAINTING   

Dotpainting is een schildertechniek van de Aboriginals in Centraal-Australië. Deze schilderstijl bestaat uit allerlei merkwaardige patronen, gevormd door talloze stipjes. Ieder motief heeft zijn eigen betekenis, geïnspireerd door het landschap en de natuur. In deze workshop gaan ook wij aan de slag. We leren bij over Australië en de Australische cultuur, en ontwerpen onze eigen dotpainting.


P1100122P1100123

 

 

 

 

 

 

 


ZANDSCHILDEREN

Zandschilderen mag hier als multi-culturele workshop niet ontbreken, verschillende culturen zoals de Indianen, Aboriginals en Tibetanen kennen zandschilderen als kunstvorm.

[metaslider id=2591]


VOOR MEER KREA WORKSHOPS

KLIK HIER