OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

DIVERSITEIT EN INTEGRATIE

P1110097

13921_679663405448141_3378796041470028699_n

Workshop Rap  “De kaart van kasbar/ hoezo marokko? “

 

Rappen  is een taalspel, het snel en ritmisch rijmen op een bepaald thema…in deze unieke workshop houdt het hier echter niet op… Kasbar (echte naam Ismael Ferdaoui) heeft ook iets te vertellen…

Kasbar is een muzikant met multiculturele achtergrond die rappen/ hip hop conceptueel benadert.

Rap is de rode draad doorheen deze workshop, maar tevens tracht hij vanuit  zijn eigen multiculturele achtergrond, de actualiteit vanuit een ludieke en tevens  maatschappijkritische  invalshoek te benaderen  en de leerlingen iets bij te brengen over zichzelf en de multiculturele wereld waar ze in zullen terechtkomen.

De workshop kan zowel collectief als individueel beleefd worden met als doel interesse opwekken rond een thema en de kritische zin stimuleren, hierbij schuwt Kasbar gevoelige thema niet,  migratie, islam , integratie, pesten enz. allemaal kunnen ze deel uitmaken van deze unieke workshop.

 


 

“BARAKA”  KENNISMAKING MET DE ARABISCHE TAAL

“BARAKA” wat “ zegen “ betekend, is een (kleine) introductie in de Arabische taal, met als rode draad, een andere kijk op de Islamitische wereld.

De Arabische/ Islamitische wereld heeft onze moderne Westerse beschaving gedurende eeuwen op een positieve manier beïnvloedt. In deze woelige tijden, is het beter om te focussen op wat ons als mensen verbindt, eerder dan zich blind te staren op zaken
die ons onderscheiden van elkaar.

ASSALAM ALAUIKUM ( VREDE ZIJ MET U )

 


received_10156881274910533 (1)

Plan I  (regie: Ak Simba)  –  documentaire gevolgd nabeschouwing / getuigenis met Simba + Eunice 

 

Isaac Simba (33 jaar), ook wel gekend als Ak Simba, verhuisde van Kampala (Oeganda) naar België in 2013  met zijn Vlaamse echtgenote en hun zoontje. In Afika werkte hij mee aan vele grootschalige filmprojecten zoals de Disneyfilm The Queen of Katwe (property master) en de World Vision-film Jamaa (assistent art director) en produceerde hij videoclips voor de reclamewereld. Daarnaast werkte hij ook als fixer en location scout in Afrika voor uiteenlopende Europese productiehuizen.

Door zijn persoonlijke ervaring als migrant verkreeg Ak Simba een unieke inkijk op integratie. Het integratieproces verliep heel anders dan hij verwacht had. Met zijn documentaire Plan I daagt hij iedereen dan ook uit om de vastgeroeste visies op integratie van een andere kant te bekijken. Eindigt het integratieproces ooit helemaal? Welke hoeveelheid van de identiteit dient de migrant op te geven? Bestaat er wel zoiets als een eenduidige visie op integratie?

Plan I is een vloeiende documentaire waarbij de verschillende personages naadloos in elkaar overlopen. Een prestatie om U tegen te zeggen, zeker als je weet dat Ak Simba deze documentaire helemaal alleen maakte. Zonder dat ze het weten ondersteunen de personages elkaar. De soms rauwe stijl verraadt dat de docu volledig gedreven is door de mensen die erin aan bod komen. Het is geen scripted reality met als oogpunt het verhaal van de documentairemaker te vertellen.

Deze boeiende, revelerende documentaire benadert integratie vanuit verschillende invalshoeken. Er komen migranten aan het woord uit verschillende uithoeken van de wereld die nu in België wonen. Sommigen zijn net aangekomen, anderen wonen al verschillende jaren in België. Daarnaast krijgen we de  visie van een ervaren trajectbegeleidster te horen. Last but not least voert Plan I ons mee naar Oeganda om te laten zien wat de verwachtingen zijn van mensen die dromen van het Westen.

Isaac Simba doorprikt alle (des-)illusies over migratie zowel vanuit het perspectief van de migranten als van de autochtonen . Alle cowboyverhalen ten spijt laat hij de kijker proeven van de vaak harde realiteit van het integratieproces zoals het is. Een absolute aanrader!

( Nederlands ondertiteld )

Hello family and friends!
I thought it would be a good idea to share with you my city Kampala. Everyone has their own view of the city but this is my perception of the amazing Kampala in one day as seen from my eye.