OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

AUTHENTIEKE AFRIKAANSE CULTURELE WORKSHOPS

DSC00401

 

Het grootste deel van haar leven verbleef Eunice in haar geboorteland: Kenia. Daar kreeg ze de typisch Afrikaanse levenswijze van kindsaf mee. Het zijn nu precies die ‘vibes’ die ze jullie als volbloed Afrikaanse op een authentieke, positieve manier wil meegeven. Ze maakt daarbij graag gebruik van haar persoonlijke ervaringen in Afrika, een continent dat ze tot op de dag van vandaag in haar hart draagt en dat ze door middel van haar organisatie op een positieve wijze wil in beeld brengen.

 


   

 

 

DE KOFFER VAN MZEE  ACTIEVE AFRIKAANSE CULTUUR “

 

Beleef Afrika !

Met “ de koffer van Mzee “ maken de deelnemers kennis met vele facetten van de Afrikaanse samenleving. Aan de hand van een koffer vol Afrikaanse voorwerpen, instrumenten, kleding, voeding, uitgebreid met dans, zang en verhaal, neemt Eunice je mee op een boeiende en actieve reis door het Afrika van vroeger en nu.

Deze flexibele workshop is naar duur en inhoud aanpasbaar naar alle leeftijden.

Absoluut een aanrader, die in geen enkel programma mag ontbreken.RCOMMENDcamera 3YOU TUBE

“ Mzee”, betekend in het Swahili “ oude wijze man.   Lees meer …

 


   story      P1010248

 

HADITHI, HADITHI…AFRIKAANSE STORYTELLING 

RCOMMEND

Wanneer in Afrika een oude man sterft,gaat een bibliotheek in vlammen op”.

 

 

Dit oud Afrikaans spreekwoord illustreert het belang van het gesproken woord in de Afrikaanse samenleving en de mondelinge overlevering van kennis, kunst en traditie van generatie op generatie.

Vertellen is Eunice met de paplepel ingegeven, als kind luisterde ze dagelijks naar de verhalen van de ouderen rond het kampvuur.

Ze dist met smaak de oude mythes op , deze zijn dragers zijn van traditie en cultuur, ze geven wijsheid, moraal en geloof door, Eunice weet dit in haar eigen typische vertelstijl te combineren met haar wedervaren in onze koude Westerse maatschappij.

Interview Eunice Vormingplus

“A man (woman) lives again through his/her children, the trees that he/she has planted, the words that he/she has uttered.”

– African Oral Tradition

1618693_10151829414273414_27016305_n

 

 

 

 

 

 

camera 3

 

 


Afrikaanse maskers maken in klei

Afrikaanse maskers zijn de meest bekende vorm van Afrikaanse kunst. Elk Afrikaans masker is uniek en hebben een grote ceremoniele waarde in de Afrikaanse cultuur, waarbij waarbij spiritualiteit, religie, muziek en dans sterk geintegreerd zijn in het dagelikse leven.

Vooraleer aan de slag te gaan en een eigen masker te maken in klei, worden de leerlingen geïnspireerd door verhalen en uitleg over de rol die de maskers in de Afrikaanse samenleven spelen.


AFRIKAANS KLASJE ” mama afrika ”

MOMBASA 2010 243

 

Benieuwd hoe het een Afrikaans klasje aan toe gaat ?

Dan is deze workshops de juiste keuze.

Regelmatig trekt Eunice naar Afrika om er les te geven in de plaatselijke dorpschooltjes .

Als ervaringsdeskundige kan ze als geen ander haar belevenissen overbrengen in de Vlaamse klasjes, een uniek uitwisselingsproject.

Voor meer info over de inhoud van deze workshop, aarzel niet om ons te contacteren.

 

 

 


DSC07584

 

KENNISMAKING MET DE SWAHILITAAL  RCOMMEND

 

“Hakuna matata”, geen zorgen in het Swahili, is een interactieve taalworkshop met een hoog educatief en -entertainmentgehalte.

Samen met Eunice Wambui, intercultureel consulent en beëdigd vertaler-tolk Nederlands – Swahili, maken we een culturele ontdekkingsreis door Oost-Afrika en maken op een ludieke manier kennis met de Swahili taal.

Deze workshop is een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met een stukje Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren. Lees meer …

 


P1080430

 

HET VERHAAL VAN DUIZEND EN EEN SMAAKRCOMMEND

 

Naast actief koken bieden we ook een interactieve verhalen-workshops aan over de Afrikaanse keuken en alles wat ermee samen hangt.

Een mand vol Afrikaanse voedingswaren en specerijen, aangevuld  met typisch  Afrikaanse keukenattributen vormen de basis voor een virtuele culinaire reis door Afrika.

Met kennis van zaken verteld Eunice over de voorwerpen en ingrediënten, ook de gebruikelijke rituelen en tradities die met de Afrikaanse keuken gepaard gaan komen hierbij ruim aan bod.

Deze workshop is een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren.

 


sint-pauwels 29-3-11 050

 

  

    SCHOONHEID IN AFRIKA   “ beauty in the eye of an AfrikanRCOMMEND

 

 

Er zijn door alle eeuwen heen allerlei opvattingen geweest over wat mooi is en wat niet. In de loop van de geschiedenis van de mensheid zijn er al veel schoonheidsidealen geweest die ons misschien gek, lelijk of zelfs gevaarlijk voorkomen. In Afrika zijn de opvattingen over schoonheid anders dan deze die we in het westen kennen. Lees meer…