OVERZICHT AANBOD WORKSHOPSCATEGORIEN

VERTALEN – TOLKEN SWAHILI

AFRIKAANSE PROJECTEN

Afrikaanse optredens

Video schoolworkshops – mondiale dag…

Video African dance fun

Portrait of ” Eunice ” Tiperu Julie Wambui

AFRIKAANSE KREA en CULTUURDORP – STRAATANIMATIE

simba 4

L’AFRIQUE C’EST CHIC   –   Afrikaans krea en cultuur dorp  –  Ambiance à l’Africaine


Door de soms minimale middelen voorhanden, zijn Afrikaanse kinderen aangewezen op hun handigheid, creativiteit en  improvisatievermogen. Veelal moeten ze zich behelpen met afval of natuurlijke producten uit hun omgeving.

 


Naast het knutselen en het spelen, komen we in deze workshop ook allerlei te weten over de leefomstandigheden van andere kinderen en nemen je mee op een boeiende ontdekkingreis.


 


 

Deze workshop is uitermate geschikt als kinderanimatie op multi-culturele events. Zo kunnen doorlopend Afrikaanse ballen uit afvalplastic worden gemaakt, wordt er geknutseld met ijzerdraad en frisdrankblikjes, maken we armbandjes en vlechtjes, maken we maskers uit klei, er kan geracet worden met autobanden enz…ook de volwassenen kunnen hierbij een handje toesteken zodat dit een leuke familie aangelegenheid wordt.

Naast het creatieve hebben we ook het educatieve en culturele aspect niet uit het oog verloren, tijdens het bezoek aan de stand kunnen zowel de kinderen als volwassenen op een actieve manier kennis maken met de Afrikaanse cultuur.
Aan de hand van Afrikaanse voorwerpen en curiosa, instrumenten, kleding, voeding, eventueel uitgebreid met dans, nemen we je mee op een boeiende en actieve reis door het Afrika van vroeger en nu.

We streven hierbij steeds naar positieve beeldvorming rond Afrika .

Door de aantrekkingskracht van het geheel laten we de bezoekers op een authentieke kennis maken met de typisch Afrikaanse gastvrijheid.

 


 

Ambiance à l’africaine

Swingende mengeling van Centraal en Westafrikaanse percussie, dansmuziek, show en zang. De basis-set bestaat uit 2 muzikanten + 1 danser. Uitbreiding is mogelijk.

Zij spelen traditionele muziek uit de belangrijkste regio van Congo, aangevuld met eigen composities die hun oorsprong vinden in verschillende Afrikaanse landen. Een bonte mengeling van Afrikaanse ritmes.

De djembé, de balafoon, conga’s, doudoum, lokolé zijn hun instrumenten. Bovendien kleden zij zich op traditionele wijze wat het spektakel des te meer kleur geeft. De groep staat garant voor een warm en sfeervol optreden, ambiance verzekerd….

 


 

HET VERHAAL VAN DUIZEND EN EEN SMAAK  ” soulfood ”

Voelen, ruiken, proeven….

Naast actief koken bieden we ook een interactieve verhalen-workshops aan over de Afrikaanse keuken en alles wat ermee samen hangt.

Een mand vol Afrikaanse voedingswaren en specerijen, aangevuld  met typisch  Afrikaanse keukenattributen vormen de basis voor een virtuele culinaire reis door Afrika.

Met kennis van zaken verteld Eunice over de voorwerpen en ingrediënten en de gebruikelijke rituelen en tradities die met de Afrikaanse keuken gepaard gaan.

Deze workshop is een aanrader om op een niet alledaagse manier kennis te maken met Afrika zoals alleen Afrikanen het kennen en ervaren.